Smartphone står på bord med ett sjöstadskort på skärmen.

Privatpersoner

Sjöstadskortet är ett uppskattat digitalt presentkort som samtidigt gynnar vårt lokala näringsliv. Sjöstadskortet är enkelt att beställa och smidigt att använda, allt sker genom ”Cardskipper-appen” vilket ger en helt pappersfri hantering med minimal miljöpåverkan. Vill du inte komma tomhänt så finns det fina fysiska presentkort att hämta kostnadsfritt på flera platser.

Vanliga frågor

Om du vill ge bort ett presentkort så klickar du här, fyller i uppgifter, väljer leveransdatum, skriver en hälsning och betalar med swish. Om mottagaren redan har cardskipper-appen så får personen en pushnotis med budskapet: ”Du har fått ett presentkort”. Om mottagaren inte har cardskipperappen får personen ett meddelande med info om att man har fått ett presentkort samt en länk. Där man måste registrera sig för att få tillgång till Cardskipper-appen. Sedan är det bara att logga in och Sjöstadskortet blir synligt.

De fina dubbelvikta presentkorten finns att hämta på följande ställen:

  • Scorett
  • Vero Moda
  • Ur & Penn
  • Busfrö
  • Ica Maxi
  • Team Sportia
  • Scorett
  • Smycka
  • Cervera
  • MQ Marqet

OBS! Dessa kort gäller inte som presentkort utan är bara ett symboliskt gåvobevis för det digitala Sjöstadskortet som du köper på webben.

Ja det tillkommer en administrationsavgift på 15 kr (ink moms).

Följ länken du fått via mail eller sms. Du behöver ladda ner den kostnadsfria appen Cardskipper och följa instruktionerna i appen för att få fram ditt personliga Sjöstadskort!

Meddela personalen i kassan att du vill betala med Sjöstadskortet. Ibland måste de veta detta innan de slår in ditt köp i kassan. Öppna Cardskipper-appen i din telefon och klicka på presentkort. Klicka därefter "Gå vidare". Välj företag och belopp i listan och tryck OK (Aktivera platstjänster i appen för att se de närmsta butikerna). Klicka i "Använd nu" och tryck "OK". Visa upp telefonen för personalen direkt så de kan registrera i kassan. I vissa butiker vill de även scanna en streckkod som kommer fram i appen.

Efter att du har bekräftat ditt köp i appen såvisas datum, tid och vilken butik du använt presentkortet. Eventuellt vill butiken även scanna en streckkod i presentkortet. 

Nej! När du använder ett presentkort förbrukar du hela summan. Köper du något för till exempel 90 kronor får du alltså inga pengar tillbaka, även om totalsumman på presentkortet är 100 kronor.

Nej, presentkortet är personligt, var beredd på att visa upp legitimation. 

Presentkortet finns i valörerna 100 kr och 500 kr.  Alla presentkort är för engångsköp och eventuellt överskott kan inte bytas in mot kontanter eller flyttas till senare köp. Ett presentkort på 500 kr kan inte byttas ut mot 100 kronor. 

Det är enkelt att se vilka företag som är anslutna till Sjöstadskortet i appen genom att visa presentkortsvyn (swipe till höger). Under rubrikerna finner man listor med ansluta företag.  Det kommer även finnas Sjöstadskortsdekaler och skyltar hos de företag som är anslutna.

Information om giltighetstiden kan variera på presentkort. Du hittar giltighetsdatum när du klickar på presentkortet.