Privatpersoner

Sjöstadskortet är ett uppskattat digitalt presentkort som samtidigt gynnar vårt lokala näringsliv. Sjöstadskortet är enkelt att beställa och smidigt att använda, allt sker genom ”Cardskipper-appen” vilket ger en helt pappersfri hantering med minimal miljöpåverkan.

Vill du inte komma tomhänt så finns det fina fysiska gåvokort att hämta kostnadsfritt på flera platser. Själva presentkortet är dock alltid digitalt.

Vanliga frågor

Om du vill ge bort ett presentkort så klickar du här, fyller i uppgifter, väljer leveransdatum, skriver en hälsning och betalar med Swish.

Om mottagaren redan har Cardskipper-appen får personen en pushnotis med budskapet: ”Du har fått ett presentkort”. Om mottagaren inte har appen får hen ett meddelande med info om att man har fått ett presentkort samt en länk för registrering och hämtning av appen. Sedan är det bara att logga in så blir Sjöstadskortet synligt.

De fina dubbelvikta presentkorten finns att hämta på följande ställen:

  • Scorett
  • Vero Moda
  • Ur & Penn
  • Busfrö
  • Ica Maxi
  • Team Sportia
  • Scorett
  • Smycka
  • Cervera
  • MQ Marqet

OBS! Dessa kort gäller inte som presentkort utan är bara ett symboliskt gåvobevis för det digitala Sjöstadskortet som du köper på webben och använder via Cardskipper-appen i mobilen.

Ja, vid beställning tillkommer en administrationsavgift på 15 kronor (ink moms).

Följ länken du fick via sms. Du behöver ladda ner den kostnadsfria appen Cardskipper och följa instruktionerna för att få fram ditt personliga Sjöstadskort!

Meddela personalen i kassan att du vill betala med Sjöstadskortet. Ibland måste de veta detta INNAN de slår in ditt köp i kassan.

Öppna Cardskipper-appen i din mobil och klicka på presentkort. Klicka därefter "Gå vidare". Välj företag och belopp i listan och tryck OK (Aktivera platstjänster i appen för att se de närmsta butikerna).

Klicka på "Använd nu" och tryck "OK". Visa upp telefonen för personalen direkt så de kan registrera i kassan. I vissa butiker behöver de även skanna en streckkod som kommer fram i appen.

Efter att du har bekräftat ditt köp i appen såvisas datum, tid och vilken butik du använt presentkortet. Eventuellt vill butiken även scanna en streckkod i presentkortet. 

Nej! När du använder ett presentkort förbrukar du hela summan. Köper du något för till exempel 90 kronor får du alltså inga pengar tillbaka, även om totalsumman på presentkortet är 100 kronor.

Nej, presentkortet är personligt. Var beredd på att visa upp legitimation. 

Presentkortet går att köpa i jämna hundratal. Du klickar i antal presentkort för 100 kronor respektive 500 kronor på hemsidan tills du nått den summa du vill ha. 

Alla presentkort är för engångsköp och eventuellt överskott kan inte bytas mot kontanter eller flyttas till senare köp. 

Det är enkelt att se vilka företag som är anslutna till Sjöstadskortet i appen genom att visa presentkortsvyn (swipe till höger). Under de olika kategorierna hittar du de anslutna företagen. 

Du kan även se alla anslutna företag här på hemsidan under rubriken "Anslutna företag".

Flera av de anslutna företagen har även skyltar och dekaler som visar att de tar emot Sjöstadskortet. 

Giltighetstiden kan variera. Du hittar alltid aktuellt giltighetsdatum när du klickar på presentkortet i Cardskipper-appen.